Monday, October 24, 2011

My treats

Cand mama a vorbit prima data cu iubitu', dupa ce am anuntat-o ca ma marit, i-a spus sa nu-si faca iluzii cu privire la talentele mele de gospodina. "Fata mea nu gateste" - i-a spus - "sa nu-mi zici ca nu te-am avertizat".

N-a avut dreptate mama. Gatesc :) Si iubitu' e cel care se bucura cel mai des de aventurile mele culinare. Nu-mi place insa sa fac feluri traditionale romanesti sau mancare pentru care trebuie sa robotesti ore-n sir in bucatarie si la final nimeni nu se minuneaza de ce-ai facut. Imi plac retetele simple, dar spectaculoase, chestii pe care nu le pregatesti in mai mult de 30 de minute, dar care obtin aplauze pentru aspect, gust si... inventivitate.

Nu gatesc prea des; poate 2-3 feluri pe saptamana, in general in weekend. Asta pentru ca-mi place tare sa ies cu iubitu' in oras, la restaurante fancy, sa ne bucuram de ce-au gatit cei mult mai artisti ca mine...

Fur retete - reusesc cumva sa identific ce-i in farfurie si sa replic apoi (cu succes de obicei) ce-am mancat la restaurant. Imi place sa schimb cate-un ingredient sau doua in orice reteta si sa mixez retete intre ele pentru un gust nou.

N-am facut nicio scoala de gatit; nici macar pe langa mama n-am stat prea mult in bucatarie cand eram mica. Dar azi fac tot felul de bunatati, de la spicy tuna tartare la apple&rum cupcakes, de la thai soups la eggs benedict.

O sa pun pe blog toate retetele pe care le pregatesc, cu poze si eventuale ponturi despre unde gasiti ingredientele mai deosebite. Am cateva prietene fara blog care gatesc cam ca si mine (retete simplu de facut, dar de super impact), asa ca o sa le invit si pe ele ca guest writers.

La granita intre treats si streets, o sa povestesc de restaurantele preferate sau de cele noi la care merg (pe care le voi si evalua dpdv mancare, servire, ambianta), de magazinele cu bunatati de care aflu... M-as bucura in comentarii sa-mi spuneti si voi cand aflati de ceva nou si bun...

Spor la gatit! Si... bon appetit!

No comments:

Post a Comment