Sunday, October 30, 2011

Salata Pasiunii

Daca tot scriam de salata, mai am una pe care vrea sa v-o impartasesc. Alaturi de un secret: sunt o mare hoata de retete! Cu antecedente printr-o multime de restaurante din Bucuresti (reteta de pui cu sos de smantana si rosii uscate de la Up Town sau salata calda cu fromage bleu si ficatei de la Barka), dar chiar si prin restaurante din lumea larga (vezi salata furata de la NY despre care abia povesteam, sau reteta - faimoasa printre prietenii mei - de tagliatelle cu creveti, mascarpone si marar, pe care am sterpelit-o de la Viena; o sa le scriu intr-o buna zi pe toate).

Astazi dau in vileag fapta pe care am savarsit-o in Casimirio Bigua, un local aflat taman la capatul pamantului, in Patagonia, El Calafate. Din elegantul restaurant din oraselul ghetarilor mi-am insusit - si sunt tare mandra de asta - o noua reteta de salata :) Spectaculoasa, desi foarte simplu de facut, mi-a placut inca de la denumire: Passion Salad!
Ca sa o reconstitui, am avut nevoie de:
- salata verde si rucola (cam o mana din fiecare)
- 1/2 mar si 1/2 para taiate julienne
- 1 kiwi taiat in bucati neregulate
- cateva fire de chives taiate marunt
- sare, 1 lingura ulei de masline si zeama de la 1/2 lamaie
- 1 passion fruit (sau maracuja - se gaseste la supermarketuri mari, de exemplu Carrefour)

Timp de preparare - 5 minute. Modalitate: copilaresc de simpla :) Se amesteca intr-un bol salata, firele de chives, marul, para si kiwi-ul; separat se prepara un dressing din ulei, lamaie, putina sare si miezul fructului pasiunii; se toarna dressing-ul peste salata si... gata!Rezultatul mie mi-a cam furat inima :) Sunt sanse sa v-o faca si voua!

PS: reteta publicata prima data in ianuarie 2010, pe fostul meu blog personal.

No comments:

Post a Comment