Thursday, January 26, 2012

Africa de Sud - destinatie de campionat mondial

Ati vazut topurile Travelers' Choice by TripAdvisor pe 2011? In fruntea listei Top 25 Destinations in the World este... Cape Town, South Africa. Ei bine intr-acolo o sa plec impreuna cu iubitu' in fix 3 zile :) Asta daca s-o indura zapada de noi...

In Africa de Sud acum e plina vara si cald; jet lag n-o sa avem, pentru ca e exact pe acelasi fus orar ca si Romania. O sa fie o calatorie de 2 saptamani prin mai multe locuri frumoase: Johannesburg, apoi 2 locatii de safari si - per il gran finale - Cape Town.

Ne-am pregatit ceva pentru Africa de Sud. Organizarea in sine a calatoriei a fost totally stress-free pentru ca avem o agentie foarte buna de turism (Special Tours - multam Cristi!), cu un client service ireprosabil, prin care ne facem mai toate vacantele. Dar...

Zona e considerata cu risc de malarie (mai ales in partile non-urbane), deci a fost nevoie sa ne luam pastile speciale - Malarone se numesc si le-am luat de aici. Africa de Sud e o tara unde romanii au nevoie de viza (dureaza un pic si e nevoie de ceva acte, cam ca la US). Apoi mersul in safari cere special outfits - atat din ratiuni de look (adica, serios, vorbim de SAFARI - o super oportunitate pentru persoanele fashion aware - think animal print, military & so on), cat si pentru ratiuni de... hm... viata si moarte?! (nu e intelept sa porti culori tari sau nici macar alb sau negru cand esti la un metru de un leu adevarat in salbaticie; trebuie sa te pierzi in peisaj cu bejuri, kakiuri etc.). E nevoie si de ceva tehnica - o camera cu telephoto zoom lens, un binoclu capabil (si usor)... Dupa indelungi pregatiri, azi suntem cu toate gata :)

O sa incerc sa postez cate ceva pe blog de-acolo (mai mult o sa scriu la intoarcere), dar sigur macar un mesaj pe zi pe pagina de facebook (www.facebook.com/treatsandstreets) si pe twitter (http://twitter.com/treats_streets) o sa pun, asa ca... poate like/follow :)

Pana sambata mai sunt insa 3 zile. Timp de cateva retete, poate o recomandare de restaurant, sau chiar una de vacanta... Stay tuned!

No comments:

Post a Comment