Saturday, January 28, 2012

Pui cu sos de smantana si rosii uscate

Reteta asta, inspirata dintr-un fel de mancare servit la restaurantul Uptown (pe care tare vi-l recomand, pentru mancarea minunata si servirea foarte prompta), este una dintre preferatele mele. O gatesc destul de des, datorita gustului absolut delicios, ingredientelor la-ndemana (sunt lucruri pe care de obicei le am in casa si pentru care nu am nevoie de un drum special la cumparaturi) si usurintei prepararii. In ce priveste timpul necesar, nu-mi ia mai mult de 15 minute (daca nu consider timpul marinarii carnii). Mi se pare o recomandare buna pentru o sambata lenesa, cand vreti sa va rasfati papilele fara sa va chinuiti cu gatitul.

Ingrediente pentru 2 persoane 
- 4 pulpe superioare de pui (eu prefer dezosate)
- marinata din ulei masline, vin alb, sirop de artar, cimbru, piper, sare
- 1/4 pahar vin alb bun (Chardonnay baricat e o alegere sigura, spune iubitu')
- 125 g smantana buna de gatit (20-25% grasime)
- 10 rosii uscate (din cele la borcan, in ulei)

Preparare
Puneti pulpele de pui la marinat minim 1 ora (se poate si peste noapte). Prajiti-le apoi intr-o tigaie; nu e nevoie de ulei - puiul are exact cat ii trebuie din marinata. Cand pulpele sunt bine rumenite, stingeti cu putin vin si mai lasati un pic pe foc sa iasa alcoolul.
Scoateti puiul pe un platou, iar in tava puneti rosiile uscate taiate bucatele si smantana. Amestecati cca. 30 de secunde si sosul e gata, delicios datorita amestecului cu vinul si prajeala de la pui. 
Serviti puiul cu sos deasupra, langa ce garnitura va place. Noua ni se pare tare bun cu broccoli fiert la aburi si apoi stropit cu suc de lamaie.

Enjoy alaturi de un vin alb bun - poate chiar cel folosit la gatit :)

No comments:

Post a Comment