Tuesday, February 14, 2012

Vacanta cu peripetii

Deja sunt 3 zile de cand am plecat din Africa de Sud. Duminica dimineata am aterizat acasa, exact cat sa prindem si noi o zi de viscol strasnic si sa ne intrebam oare cine-o fi trait aventura mai mare - noi in Africa, sau ai nostri in tara...

Intoarcerea a fost lina si senina, spre sincera noastra usurare... A fost o vacanta plina de peripetii - si nu, nu animalele salbatice sau locurile necunoscute ne-au dat de furca!

Prima surpriza - chiar la plecare din Bucuresti, taxiul a ramas fara benzina la 500 de metri de aeroport. Pe urma Turkish Airline a intarziat nejustificat 4 ore cursa spre Istanbul (vremea era perfecta si la noi si la ei) si nu am mai prins conexiunea spre Johannesburg. Urmatoarea cursa spre South Africa era - desigur - abia peste 24 de ore!... Am stat 3 ore in miezul noptii in aeroport pana am primit cazare (cum e obligatoriu in astfel de situatii).

Intr-un final, cand ne-au cazat, macar a fost intr-un super boutique hotel de 5 stele, de ne-a mai trecut supararea. Avantgarde (chiar de tinut minte, daca mergeti la Istanbul for business) e situat in Levent (Istanbul's financial district), la 10 minute de mers pe jos de unul dintre cele mai dichiste/ up-market mall-uri din oras, Kanyon - asta noua ne-a prins foarte bine, tinand cont ca aveam timp de pierdut si turism am facut cu alte prilejuri. Daca ajungeti pe-acolo, nu ratati restaurantul Konyali - o locatie luxoasa, decorata cu mult bun gust, care serveste mancare turceasca traditionala demna de regi si presedinti :)

Am prins ziua mea de nastere in avion... Cadoul Turkish? In avion - sampanie si prajituri (de fapt o surpriza a lui iubitu'). La sosire - un bagaj ratacit pentru o saptamana, timp in care atat noi, cat si agentul nostru de turism am dat zeci de telefoane peste tot... Bineinteles - exact geamantanul cu pastilele anti-malarie, cu charger-ul pentru aparatul foto, pe langa toate hainele lui iubitu'. Pentru haine am facut un shopping rapid, pentru restul... am avut noroc (iata, legea compensatiei!) cu oameni draguti: un prieten din Johannesburg care ne-a imprumutat charger-ul lui, niste olandezi care ne-au vandut din pastilele lor...

Am mai avut probleme cu pasapoartele (care apareau in sistem ca expirate, desi expira in 2016), cu apa potabila si curentul (din cauza carora a fost nevoie sa ne mutam de la un hotel la altul)... si am mai putea enumera :) 

DAR... cu toate astea vacanta a fost geniala si ne-a placut la nebunie! O sa urmeze o serie de posturi in care-o sa luam pe rand locurile prin care-am trecut - Johannesburg, provincia Limpopo, zona Klein Karoo, si la final superbul, incredibilul Cape Town ! Nu vor fi povesti de calatorie (decat putin, ca nu ne vom putea abtine), ci - in spiritul blogului - review-uri, recomandari, inspiratie... Care sa va motiveze si sa va ajute sa va pregatiti propria vacanta in Africa de Sud, ca sa traiti propria poveste :) Avem si poze - multe, unele chiar spectaculoase :) Aici vom pune doar cateva, dar pe http://www.facebook.com/treatsandstreets vor fi zeci, la final chiar sute... Pe curand :)

No comments:

Post a Comment