Sunday, April 22, 2012

Creveti in unt cu usturoi

O reteta care se pregateste in mai putin de 15 minute si care se mananca in mai putin de 5, de gustoasa ce e :)

Ingrediente

Pentru 2 persoane va trebuie cca. 30 de creveti (pentru maxim de savoare, ar fi bine sa fie proaspeti, ne-congelati si nu pre-fierti) - noi am gasit minunati la Metro. Lor le taiati capetele si apoi cu grija le curatati carcasa, pastrandu-le insa coditele.

Va mai trebuie pentru sos 100 g. unt, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita rasa de mustar clasic, zeama de la o lamaie si 3 catei de usturoi tocati marunt. La final, pentru gust, ar mai ajuta niste piper, un pic de sare si niste patrunjel maruntit.

Preparare

Am asezat pe foc un wok (cred ca se poate si o tigaie mai mare) in care am adaugat toate ingredientele de sos, amestecand bine in timp ce wok-ul se incingea. Am pus apoi crevetii, care au inceput sa sfaraie imediat; i-am intors din cand in cand, pana s-au facut roz-portocalii si unii chiar s-au rumenit un strop. Am adaugat la final sarea si piperul.

Crevetii cu sos cu tot se aseaza apoi pe un platou, peste ei se presara patrunjel si se manaca imediat, cat sunt fierbinti. Recomandam o paine cu coaja crocanta (bagheta, de exemplu) si in pahare un vin alb bun, fresh, ne-baricat.
Enjoy!

3 comments:

  1. Nu ne-am supara daca am manca dimineata,la pranz si seara creveti!Extrem de buni:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exact! Nici eu :) da' deloc, deloc ;)

      Delete
  2. Imi place foarte mult emisiunea Masterchef pe care o urmăresc săptămânal de când am auzit ca faci parte din juriu.
    Felicitări pentru rețetele deosebite pe care le ai!
    Am cautat o rețetă de supa spicy cu creveti dar nu am gasit-o la tine pe blog.Ai putea sa o postezi? Mi-ar plăcea să o încerc , cred ca este foarte bună. Mulțumesc si mult succes in ceea ce faci!

    ReplyDelete