Tuesday, April 3, 2012

Weekend la Roma

Despre Roma, Italia, am mai scris aici. Dar cum weekendul trecut i-am mai facut o vizita, m-am gandit ca un scurt up-date nu strica :)

Am stat la Grand Hotel Plaza unde-am mai stat si-n alte dati. Din nou foarte ok - hotelul confirma. In plus are preturi de 3-4 stele pentru un hotel de 5, absolut perfect pozitionat.

Cateva restaurante foarte bune pe care le-am incercat:
- L'antica enoteca - pe via della croce; preturi ok si mancare minunata (noi am luat lasagna si pizza enoteca); ne-a servit Claudiu, un roman dragut din Galati, vorbitor de 4 limbi straine, care lucreaza acolo de 4 ani

- Pompi - il regno del tiramisu; nu un restaurant, ci un loc special dedicat pentru tiramisu; italienii zic ca aici e cel mai bun tiramisu din Italia (eu raman insa la parerea mea ca la Mimi e Coco e cel mai tare din lume); Pompi are mai multe locatii in Roma - noi am fost la cea mai noua, de pe via della croce; am mancat clasic si cu fistic, dar mai aveau si cu banane, cu capsuni... foarte bun intr-adevar!

- Cantina e cucina - pe langa Navona, inspre Campo dei Fiori; am mancat niste pasta carbonara de festival international, care ne bantuie si acum :)

- Sabatini - un restaurant vechi de peste 50 de ani, unde obisnuia sa ia masa Fellini, situat in Trastevere intr-o piata plina de viata; am luat o suculenta bisteca fiorentina si-am baut un chianti classico din 2007 de la Vignamaggio - castelul celebrei Monna Lisa (unde noi am stat vreo 10 zile, in mijloc de Toscana, acu' vreo 2 ani). Impecabile.


Cam asta a fost de data asta. Scurt, ca scurta a fost si calatoria (doar 1 noapte).
Ciao!

2 comments: