Saturday, May 19, 2012

Supa crema de conopida cu parmezan

Ziceam saptamana trecuta pe facebook de o supa gustoasa. Sa va dau acum si reteta.
Supa asta nu-i foarte de sezon si s-ar potrivi mai degraba iarna; dar la cat de frig si urat e-afara zilele astea, cred ca de fapt e perfecta. Nici sanatoasa tare nu-i reteta, desi e supa; dar e atat gustoasa, incat uiti de calorii.

Ingrediente pentru 4 portii

1 conopida medie, proaspata
1 ceapa alba mare
2 catei de usturoi
ulei de masline si unt
250 ml de zeama de pui (se poate face din apa fiarta si un pic dintr-un cub de pui)
 200 ml smantana grasa
1 mana mare de parmezan proaspat ras
sare, piper

Pregatire

Foarte rapid se face supa, deci pregatiti-o cu putin timp inainte de masa.

Taiati buchetelele de conopida si prajiti-le in ulei si unt, pana devin usor maronii. Tocati apoi marunt ceapa si usturoiul si caliti-le, pana devin sticloase. In oala de supa puneti conopida, ceapa si usturoiul, si turnati zeama de pui exact cat sa le acopere (nu prea mult, ca altfel supa va fi prea apoasa). Lasati pe foc pana ce conopida se fierbe si devine moale (aproximativ 3 minute). Adaugati usor smantana amestecand bine si apoi dati oala de pe foc, lasand-o la racorit vreo 10 minute.
La final amestecati totul cu un blender vertical pana devine crema, adaugati un strop de sare si tot parmezanul si mai amestecati o data. Supa ar trebui sa fie groasa si cremoasa, gata de mancat.

Noi am savurat-o cu piper proaspat rasnit deasupra, alaturi de ciabatta cu usturoi (painea e frecata cu bucati de usturoi, stropita cu ulei de masline si lasata sa se rumeneasca in cuptor).

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment