Saturday, May 26, 2012

Tartar de ton

Anul trecut, dintr-o minunata vacanta in California (despre care sper sa apuc sa scriu in curand), am capatat o dependenta: cea de tartar de ton.

La noi, chiar si in Bucuresti, mai greu cu tartarul de ton la restaurante (fac unul bun tare la Up Town, dar cam atat). Asa ca am invatat sa-mi fac singura, acasa.

Stiu mai multe retete, insa cea pe care v-o impartasesc azi mi se pare mie cea mai gustoasa. Se prepara in 5 minute si se mananca imediat dupa preparare.

Ingrediente pentru 2 persoane

- 300 g ton proaspat, de calitate, ca pentru sushi (se gaseste la Metro)
- 2 linguri de ceapa verde taiata marunt (doar partea verde crud, de imediat dupa partea alba)
- 1 catel usturoi tocat
- 2 linguri sos de soia
-  2 linguri de seminte de susan, usor rumenite intr-o tigaie inainte si racite
- 1 lingura ulei de susan (se gaseste la magazinele Plafar; e foarte gustos pentru salate)
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- un varf de lingurita de coaja rasa de portocala
- 1 lingura coriandru proaspat, taiat marunt
- 2 lingurite zeama de lime (merge si lamaie)
- 2-3 lingurite avocado
- fire de arpagic, sau ceapa verde sau coriandru pentru ornat

Pregatire

Taiati tonul in cubulete mici, de maxim 1 cm. Amestecati-l apoi cu toate ingredientele, mai putin avocado. Asezati apoi tartarul frumos pe o farfurie, puneti deasupra linguritele de avocado si ornati cum doriti.
Se mananca imediat, impreuna cu paine prajita sau, cum am facut noi, grisine cu susan.

Atentie: da dependenta! :)

No comments:

Post a Comment