Tuesday, June 19, 2012

Bruxelles reloaded

Despre Bruxelles am mai scris pe blog (aici), pentru ca am mai fost o data, in urma cu vreo 2 ani, de ziua mea. De data asta deci doar un scurt update, in urma unei vizite de cateva zile pe care am facut-o la final de mai.

Daca doriti o cazare la un cost decent, foarte draguta si fix in buricul targului (adica pe Blvd-ul Anspach, la 3 minute de mers pe jos de Grand Place), va recomand cu drag Adagio Centre Monnaie. Nu este hotel, ci aparthotel, ceea ce inseamna ca in camera aveti si o mica bucatarioara, exact cat sa va simtiti ca acasa.

Dintre restaurantele la care fusesem data trecuta, am incercat din nou Bleu de toi. Absolut minunat si de data aceasta! Am nimerit aici intr-o seara calduroasa, asa ca am stat pe terasa si a fost tihnit si bine. Va recomand la bintje a l'archiduc farcie, la bintje au homar si deserturile (o nebunie cu ciocolata in numeroase feluri sau un tiramisu facut cu biscuti belgieni "speculoos").

Daca sunteti in Bruxelles, musai sa mancati scoici! Noi am fost la un restaurant chiar in Grand Place, La Rose Blanche, si le-am incercat pe cele cu usturoi si pe cele in vin alb. Foooarte bune! Tot aici am baut si o geniala bere cu fragi, numita Mort Subite, dupa celebra berarie cu acelasi nume din Bruxelles (pe langa care-am trecut, dar in care n-am intrat din pacate). 
La final, doar o mica alta recomandare: un magazin cu pantofi si haine retro - La boutique de Mademoiselle Francois. O poezie! Chiar daca n-o sa cumparati, n-o sa regretati ca l-ati vizitat. Fiecare lucrusor e o opera de arta, iar vanzatoarea seamana cu Dita Von Teese :)


No comments:

Post a Comment