Wednesday, June 13, 2012

Caise cu mascarpone si mure

Reteta asta am gasit-o din intamplare, uitandu-ma dupa poze pe Pinterest. O imagine foarte asemanatoare cu cea pe care v-o arat aici, in stanga, fusese luata de pe un blog si postata de cineva acolo. Mi-am propus sa fac si eu bunatatea de desert si aseara am reusit. Va prezint deci, cu bucurie, my very own roasted apricots with mascarpone, topped with blackberries & pistachios and drizzled with honey & maple syrup.

Ingrediente si preparare


Aveti nevoie de caise (minim 2 de persoana), mure (exact cate caise), mascarpone, fistic crud nesarat si miere (si/sau sirop de artar).

Incingeti cuptorul la 200 grade (daca aveti optiunea de grill + ventilator, folositi-o pe aceea). Desfaceti caisele in jumatati si aruncati samburii. Umpleti jumatatile de caise cu mascarpone, asezati-le intr-o tava, puneti deasupra fiecareia cate o jumatate de mura si introduceti totul la cuptor (daca aveti grill, plasati tava cat mai sus, mai aproape de grill).

Va prindeti ca s-au facut, cand mascarponele devine maroniu pe alocuri, bine copt (la mine a durat cca. 10 minute). Scoateti tava, lasati caisele sa se racoreasca putin (10 minute), apoi serviti-le stropite din belsug cu miere si/ sau sirop de artar (eu am pus din ambele) si presarate cu fistic zdrobit.

Gustul e dulce-acrisor, cu arome care se imbina surprinzator! S-aveti pofta!

1 comment: