Thursday, December 25, 2014

Eggnog de casa

Este cu siguranta bautura noastra preferata de Craciun. O facem de cativa ani incoace, este foarte simplu de pregatit si absolut delicioasa. 

Pentru vreo 6 cani, aveti nevoie de: 5 oua, 1 litru lapte, 100 g zahar, 75 ml brandy, 2 cuisoare, vanilie, un pic de nucsoara rasa.

Frecati intr-o oala galbenusurile cu 75g zahar (pastrati separat albusurile si restul de zahar), adaugati usor laptele si celelalte ingrediente (vanilia, brandy-ul, cuisoarele, nucsoara) si puneti oala pe foc mic. Amestecati constant pana totul devine ca o smantana subtire, dar FARA sa fiarba! Luati oala de pe foc, lasati lichidul sa se racoreasca, apoi puneti-l in frigider la racit. Inainte sa serviti, bateti cele 4 albusuri cu zaharul ramas pana obtineti o spuma tare ca de bezea; incorporati spuma in lichidul racit (cu o spatula, amestecand usor). Turnati in cani si pudrati cu praf de scortisoara.
Craciun fericit!

No comments:

Post a Comment